telefoon: +31 348 470 894Email: info@eigen-rijder-worden.nl

eigen rijder worden

cursus opleiding ondernemerexamen

cursus opleiding ondernemerexamen


cursus opleiding ondernemerexamenVoor wie is de cursus opleiding ondernemerexamen bestemd
De cursus opleiding ondernemerexamen is bestemd voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen als zelfstandig eigen rijder of transportondernemer en wil voldoen aan de wettelijke eisen (nationaal en internationaal).

Deze cursus opleiding ondernemerexamen leidt je op voor de getuigschriften van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CCV. Na het afronden van deze cursus ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als eigen rijder of transportondernemer.

Als je een onderneming wilt starten in het beroepsgoederenvervoer, als eigen rijder of transportondernemer heb je een Eurovergunning nodig. Om deze vergunning te verkrijgen moet je onder andere voldoen aan de eis van vakbekwaamheid. Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiƫle getuigschrift vakbekwaamheid ondernemer beroepsgoederenvervoer. Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een vergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Met deze vergunning kun je van start als eigen rijder of je goederentransportbedrijf beginnen!

 

cursus opleiding ondernemerexamenDe cursus opleiding ondernemerexamen bestaat uit vijf modules:

Wegvervoer Goederen
Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, bent u gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. U leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook de weginfrastructuur, verkeersregels, ritplanning en voertuigmanagement komen aan bod.

Bedrijfsmanagement
Voor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. Wij leren u de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen u op weg met het managen van een eigen onderneming. U leert welke verzekeringen nodig zijn voor uw onderneming en voor u als ondernemer. We bereiden u voor op de taken die komen kijken bij het managen van uw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van uw onderneming en het schrijven van een marketingplan.

Personeelsmanagement
Als hard werkende ondernemer in het wegvervoer kan een moment aanbreken, waarop u personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus uw kennis en competenties willen ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.

Financieel management
Een ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren u alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar u als ondernemer mee te maken krijgt. In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leert u hoe u een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe u uw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.

Calculatie
Dagelijks vinden binnen uw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat u daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leert u welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. U leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.

 

Aan het einde van deze boeiende, goed te volgen cursus kunt u uw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem uw toekomst in eigen hand!