telefoon: +31 348 470 894Email: info@eigen-rijder-worden.nl

examen aanvragen

eigen rijder worden

Aanvragen examen voor de examens voor het diploma eigen rijder

De afdeling ondernemersexamens van CCV heeft als taak het uitgeven van getuigschriften met betrekking tot de vakbekwaamheid van ondernemers. De afdeling ondernemersexamens van CCV organiseert daartoe examens voor de vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Getuigschriften en vakdiploma's, verstrekt door de afdeling ondernemersexamens van CCV worden erkend door de overheid op grond van de wettelijke bepalingen uit de Verordening (EG) nr. 1071/2009 en de Wet Wegvervoer Goederen.

Voordat u aan de slag kunt als transportondernemer, moet u voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Eén van deze eisen is de eis van vakbekwaamheid. Vakbekwaamheid kunt u aantonen met het ondernemersdiploma, ook wel getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. U heeft dit diploma/getuigschrift nodig om een Eurovergunning aan te vragen bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om in het bezit te komen van het getuigschrift moet u binnen een periode van maximaal vijf jaar, zes examens behalen. Voor het verkrijgen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg moeten de onderstaande modules worden behaald:

  • Module B - Bedrijfsmanagement
  • Module C - Calculatie
  • Module F - Financieel Management
  • Module P - Personeelsmanagement
  • Module WG - Wegvervoer Goederen
  • Module IG - Internationaal Goederen

 

De examens worden dagelijks afgenomen op verschillende locaties in Nederland. U kunt in principe binnen 10 dagen reserveren mits er voldoende plek beschikbaar is.

examen aanvragen klik hier

tarieven examen klik hier

examenlocaties klik hier

 

Je kunt je CCV-examen reserveren via Mijn CBR (mijn.cbr.nl). Ook kun je hier je reservering wijzigen of raadplegen. 
Inloggen doe je met je Digid - Je kunt datum, tijd en locatie zelf kiezen.

Kijk hier hoe je je examen kunt reserveren, klik hier om een examen te reserveren.

Alle examens worden digitaal afgenomen. 
De examens Bedrijfsmanagement, Personeelsmanagement, Wegvervoer en Internationaal Goederen/Bus bestaan uit meerkeuzevragen die je beantwoord op het computerscherm. 
De vragen voor de examens Calculatie en Financieel Management staan op het computerscherm, maar je moet je antwoorden met pen/potlood schrijven op een antwoordblad.

Kijk hier om alvast te zien hoe de examens nieuwe stijl eruit zien. 
Of kijk hier voor een langere versie