telefoon: +31 348 470 894Email: info@eigen-rijder-worden.nl

cursus eigen rijder

de boeken

boeken voor de cursus eigen rijder worden

Om je voor te bereiden op het examen voor eigen rijder worden kun je de boeken aanschaffen en de cursus voor het diploma volgen. Je kunt de cursus boeken aanschaffen en dan met zelfstudie of e-learning aan de slag gaan. Maar je kunt ook een cursus volgen waarbij je in de klas les krijgt van ons team van docenten. Of je maakt de combinatie. Je begint met de zelfstudie en volgt daarna nog voor (bepaalde) modules les. Wij hebben met onze boeken edities voor elk budget en studiewens een oplossing

  • basic editie - een volledige zelfstudie met alleen lesboeken
  • lite editie - een volledige zelfstudie met lesboeken en proefexamens
  • full editie - een zelfstudie of klassikaal les met alle service, uitgebreide lesboeken en werkboeken, online examentraining en ondersteuning.

 

De Basic en Lite boeken zijn zeer eenvoudige boeken die voor de makkelijk zelfstudent zijn. De lesteksten zijn compact weergegeven. Bij de Basic boeken zijn geen oefeningen, de Lite boeken hebben per module wel 3 proefexamens. Bij de Basic en Lite boeken worden de wetboeken die je tijdens het examen mag gebruiken niet bijgeleverd. Ook is er geen ondersteuning per e-mail en telefoon bij deze variant. Ook het oefenen op de website is niet inbegrepen.

De Full service boeken zijn uitgebreide lesboeken en werkboeken. De lesboeken bevatten de lesteksten met voorbeelden en uitleg. De werkboeken bevatten per hoofdstuk oefenvragen en daarnaast diverse proefexamens. Op de website zijn naast de antwoorden en verder uitleg over de vragen uit de werkboeken, ook nog aanvullende oefeningen te vinden. De antwoordmodellen zijn dus inbegrepen en daar betaal je niets extra's voor. Heb je ondanks de uitleg in de antwoordmodellen op de website nog vragen, dan staat je persoonlijke coach 7 dagen per week van 8 uur tot 21 uur per e-mail en telefoon voor je klaar om je verder te helpen. De wetboeken die je nodig hebt om tijdens het examen op te zoeken worden erbij geleverd.

 

Waarop letten als je de prijzen van opleiders gaat vergelijken ?

De kosten per opleider kunnen ook enorm verschillen. Net zoals de kosten van een auto verschillen. De ene auto is de andere ook niet, net als bij een cursus. Je moet dus goed informeren bij een opleider wat je voor de cursusprijs krijgt. Dan kan opeens blijken dat goedkoop duurkoop is. Let op de voglende punten als je prijs en opleider voor de opleiding beroepsgoederenvervoer vergelijking gaat doen:

  • Wat vooor boeken krijg je geleverd. Zijn er lesboeken met voldoende uitleg en voorbeelden. Heb je oefenboeken met daarin oefenvragen en hoeveel oefenvragen krijg je. Zijn de oefenvragen dan ook in de stijl van het examen.
  • Krijg je de antwoorden bij de oefeningen geleverd en hoe uitgebreid is het antwoordmodel. Zit er voldoende extra uitleg bij de antwoordmodellen.
  • Moet je huiswerk opsturen en zo ja, hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt. Vaak kun je, als je geen antwoordmodellen geleverd krijgt, je huiswerk opsturen. Nadeel hiervan is dat je pas uren of dagen later je feedback krijgt over je huiswerk. Beter is om een uitgebreid antwoordmodel te krijgen bij je opleiding, dan kun je namelijk direct zelf je huiswerk nakijken en heb je dus direct feedback. Zeker voor de vakken calculatie en financieel management is dit heel belangrijk.
  • En wat als je vragen hebt tijdens je studie. Kun je dan iemand bereiken per email of telefoon. Hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt op email. En wanneer kun je bellen. Kun je bijvoorbeeld je docent bellen in de avonduren of in het weekend. De meeste studeren namelijk buiten hun eigen werk om en dat is dan in de avonduren en in het weekend. Wel zo makkelijk als je de docent dan in de avond, op zaterdag of op zondag kunt bellen.
  • Volg je een klassikale cursus dan moet je goed opletten of de lessen die je inboekt ook wel doorgaan. Het kan zomaar zijn dat een opleider het recht heeft om een cursus te annuleren of je naar een andere locatie te sturen als er te weinig deelnemers zijn. Vraag dit goed na of dit op de door jouw gewenste locatie van toepassing is. Heb je speciaal vakantie genomen, of heb je bewust gekozen voor een opleider in de buurt, dan kan het dus zomaar zijn dat je vakantie voor niets is opgenomen of dat je achteraf toch verder moet rijden.

 

Dus de prijs voor een opleiding beroepsgoederenvervoer wordt bepaald door de service die je krijgt, zoals de accesoires bij een auto de prijs bepalen. Wil je niet teveel geld uitgeven voor een cursus, dan zul je dat merken in de service. Hoewel er niets mis is met een Fiat Panda, is het gewoon een feit dat die minder comfortabel is dan een Rolls-Royce. Dat gaat bij de keuze van je opleider niet anders zijn. Kies daarom niet alleen op basis van prijs, maar zeker ook op basis van de minmale standaard (en extra) service.

Ga voordat je een investering doet anders eens kijken bij een opleider, vraag een proefles aan !